Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ και το ΤΟΠΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 


Αντιπροσωπεία της παράταξής μας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή, το Τοπικό Ιατρείο (Τ.Ι.) στην Λεωφόρο Κύπρου και συνομίλησε με γιατρούς.

Από την ενημέρωση που έγινε αναδείχθηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν στην στελέχωσή του, που δυσκολεύουν το έργο του.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι σήμερα διαθέτει 12 γιατρούς και λειτουργεί μόνο σε πρωινή βάρδια, ενώ την περίοδο της κανονικής λειτουργίας του διέθετε 30 - 33 γιατρούς και λειτουργούσε πρωί και απόγευμα.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια δεν διαθέτει δύο πολύ βασικές ειδικότητες, παθολόγο και καρδιολόγο (καρδιολόγος έρχεται μια φορά την εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας).

Επίσης ο Σταθμός Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου που λειτουργεί στο ίδιο κτίριο δεν διαθέτει γιατρό για τους εμβολιασμούς.

Τα προβλήματα αναμένεται να μεγαλώσουν όταν το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο, οπότε περιοδικά μέσα στη βδομάδα θα μετακινούνται εκεί γιατροί, από το Τ.Ι. Αργυρούπολης.

Όλοι αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα τώρα την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Δυστυχώς όμως από την μεριά της κυβέρνησης δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την ενίσχυση της.

Νομίζουμε ότι η δημοτική αρχή, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στις άμεσες αρμοδιότητες του Δήμου, οφείλει να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα.

Ως Δήμος πρέπει να διεκδικήσουμε την πρόσληψη ιατρών για την επαρκή στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου Αργυρούπολης και του Σταθμού Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.