Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣ τη ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ, αυτό ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

 


Αφήνουμε την Ενωμένη Πόλη στο παραλήρημά της, με τις συνεχείς αήθεις επιθέσεις σε βάρος μας, με κατασκευασμένες κατηγορίες, που το μόνο που κάνουν είναι να τροφοδοτούν μια τυφλή αντιπαράθεση, που σε τελευταία ανάλυση βλάπτει το δήμο μας.

Η λογική τους αυτή οδήγησε στο εξής απαράδεκτο: να οργανώσει ο δήμαρχος συνάντηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την συζήτηση της αντιμετώπισης του προβλήματος, χωρίς να καλέσει τις 3 από τις 6 (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας).

Επειδή μας ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης, η παράταξή μας κινείται ήδη στη λογική της επικοινωνίας και συσπείρωσης δυνάμεων και από το δήμο μας και από το γειτονικό δήμο, στην κατεύθυνση της απόρριψης των απαράδεκτων διεκδικήσεων που προβάλλονται μέσα από την αγωγή του Δήμου Γλυφάδας και της ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διάλογου για την οριοθέτηση/ανάπλαση του ρέματος Ευρυάλης, με βάση τα πραγματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σε μια όμορφη ζώνη πρασίνου, χωρίς καμία άλλη χρήση, που θα χαίρονται οι κάτοικοι και των δύο δήμων.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι/ες γιατί αυτό επιβάλλει η κοινή λογική, αυτό εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον των πολιτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το «εντέλλεσθε» του δημάρχου απέτρεψε προσωρινά την κατάρρευση των υπηρεσιών

Γράφει ο Άγγελος Παπασπύρου (τέως πρόεδρος δημ. συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης) Προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, όπως π.χ. οι παιδικοί σταθμοί, συνέχισαν να εργάζονται με εντολή δημάρχου εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ή με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, οι οποίες είχαν λήξει. Ο δήμαρχος με σύμφωνη γνώμη σχεδόν του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, προσπάθησε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του δήμου και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε μαζικές κινητοποιήσεις προχωρούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ζητώντας να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά και εργατών/τριων καθαριότητας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΔΗΜΟΥ για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 23/9, ο Τάκης Κοροβέσης εκ μέρους της παράταξής μας, έθεσε θέμα αναφερόμενος σε παράπονα συμπολιτών μας σχετικά με τη συνέχιση ή μη του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων  (στειρώσεις, νοσηλεία κλπ).