Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ για την ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ

 


Με πρωτοβουλία του «Πανελλαδικού Δικτύου συλλογικοτήτων για την ενέργεια», που συγκροτήθηκε το Νοέμβρη του 2020, πραγματοποιείται το Σάββατο (26/6) πανελλαδικό συλλαλητήριο και πορεία, στην Αθήνα, με αφετηρία την πλατεία Μοναστηρακίου, στις 7 το απόγευμα.

Στην προμετωπίδα του σχετικού καλέσματος δίνεται το στίγμα της κινητοποίησης: «Βάζουμε ''φρένο'' στην ενεργειακή ''λαίλαπα'' και στην εμπορευματοποίηση της ενέργειας» και «Λέμε όχι στο μύθο της ''πράσινης'' ανάπτυξης».

Μιας κινητοποίησης που δε γίνεται τυχαία, αφού στον τομέα της ενέργειας έχουμε καταιγιστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς. Η τεράστια διασπορά των έργων, το μέγεθός τους, ο χαρακτήρας και η σκοπιμότητά τους, οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις τους έχουν μετατρέψει τις αντίστοιχες δραστηριότητες σε ανοιχτή «πληγή». Δεν υπάρχει ούτε μια περιοχή της χώρας που να μην τις βιώνει με επώδυνο τρόπο, γεγονός που επαναφέρει διαρκώς στην επικαιρότητα το παλιό κινηματικό ερώτημα: «ενέργεια για τι και για ποιον;», δηλαδή ενέργεια για ποιο σκοπό και σε όφελος τίνος.

Την υποστήριξη - συμμετοχή τους έχουν δηλώσει, για την ώρα, πενήντα (50) συλλογικότητες απ' όλη την Ελλάδα. 

Κάτοικοι των «πληττόμενων» περιοχών, κάτοικοι της Αθήνας που κατάγονται από αυτές, καθώς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες στα θέματα της προστασίας της φύσης και της διαχείρισης της ενέργειας αναμένεται να δώσουν δυναμικό και μαζικό «παρών».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.