Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ;

 


Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωμένη Πόλη/Γιάννης Κωνσταντάτος, δημοσιοποιεί μια κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν 3 από τις 7 δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό μας συμβούλιο, η οποία αναφέρεται στην αγωγή που έχει κάνει ο Δήμος Γλυφάδας σε βάρος του δήμου μας.

Και ταυτόχρονα καθυβρίζουν τις υπόλοιπες 4 που δεν υπογράφουν, με προεξάρχουσα την παράταξή μας και τον Χρήστο Κορτζίδη, αναμασώντας τις γνωστές αθλιότητες που λένε τελευταία, ότι δήθεν εμείς δεν υπερασπιζόμαστε τη δημοτική περιουσία και δεν τιμούμε την ιστορία των Σουρμένων και του αείμνηστου Κώστα Κορτζίδη.

  • Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να κάνουν κακό στην υπόθεση, όταν εμφανίζονται να υπογράφουν 3 από τις 7 δημοτικές παρατάξεις!
  • Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να έχουν ευθύνη που υπογράφουν μόνο 3 από τις 7!
  • Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό στο να διαστρεβλώνουν την αλήθεια!
  • Τόσο τους έχει τυφλώσει η αλαζονεία της εξουσίας!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με αυτή την κοινή ανακοίνωση ενημερώνουμε τα εξής:

Το τελευταίο δεκαήμερο ο Γιάννης Κωνσταντάτος συγκάλεσε δύο συναντήσεις, υποτίθεται με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για να συζητηθεί η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το γειτονικό δήμο. Και στις δύο συναντήσεις δεν κάλεσε τις 3 από τις 7 παρατάξεις.

Στη δεύτερη συνάντηση, ο ίδιος μαζί με τον κ. Στέφα και τον κ. Μπούφη διαμόρφωσαν ένα κείμενο κοινής ανακοίνωσης και το έστειλαν στη συνέχεια και στη δική μας παράταξη, εν είδει τελεσιγράφου, ρωτώντας αν θέλουμε να το συνυπογράψουμε.

  • Τους απαντήσαμε γράφοντας τις σκέψεις/παρατηρήσεις μας πάνω σε αυτό.
  • Τις παραθέτουμε στη συνέχεια αυτολεξεί γιατί έχει σημασία το περιεχόμενο τους.
  • Δεν μας απάντησαν καν, υποθέτουμε ότι δεν τις πήραν καθόλου υπόψιν τους και δημιοσιοποίησαν το κείμενο όπως ακριβώς μας το είχαν στείλει.

Βρίζοντας μας ο Γιάννης Κωνσταντάτος, σιωπώντας οι άλλοι δύο, οι οποίοι με τη στάση τους, στην πράξη ανέχονται τις αθλιότητές του και έχουν ευθύνη γιαυτό.

Οι σκέψεις/παρατηρήσεις που τους στείλαμε σχετικά με την κοινή ανακοίνωση, πριν την δημοσιοποιήσουν είναι οι παρακάτω:

«Συνάδελφοι, πήραμε το βράδυ της Τρίτης από τον Βασίλη Κρητικό ένα σχέδιο για μια κοινή ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων, το οποίο διαμορφώσατε σε συνάντηση που είχατε το ίδιο βράδυ, με το ερώτημα αν συμφωνούμε να το συνυπογράψουμε.

Γνωρίζετε ότι η θεση μας για τη υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας είναι σταθερή όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας μας. Επομένως θα είμαστε παρόντες και παρούσες και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, σε κάθε ενέργεια που θα κριθεί αναγκαία για την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου μας και των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε αναγκαίο να ξεκαθαριστούν μεταξύ μας τα παρακάτω.

1. Πως θα κινηθούμε από εδώ και μπρος, όσον αφορά στις μεταξύ μας σχέσεις στα πλαίσια μιας κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με το γειτονικό μας δήμο; Θα υπάρχει διάθεση για συλλογική δουλειά, χωρίς αδικαιολόγητους αποκλεισμούς, στη βάση της ισοτιμίας και του στοιχειώδους σεβασμού ανάμεσά μας, όπου θα μπορούμε να συζητούμε τα προβλήματα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, καταθέτοντας η κάθε παράταξη τις προτάσεις της; Δυστυχώς η μέχρι τώρα στάση της δημοτικής αρχής δεν ήταν τέτοια. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό και να πάμε ένα βήμα μπροστά;

2. Θέλουμε να συσπειρώσουμε δυνάμεις και από το γειτονικό δήμο; Αν ναι πρέπει αυτό να το πάρουμε υπόψη μας στις διατυπώσεις μιας κοινής ανακοίνωσης.

3. Είναι απαραίτητο βεβαίως σε κάθε τοποθέτησή μας, να λέμε ότι οι διεκδικήσεις σε βάρος μας απο το γειτονικό δήμο είναι απαράδεκτες και πρέπει να απορριφθούν, αλλά νομίζουμε ότι επίσης είναι απαραίτητο να λέμε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος συνεννόησης για την οριοθέτηση/ανάπλαση του ρέματος Ευρυάλης με βάση τα πραγματικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου σε μια όμορφη ζώνη πρασίνου, χωρίς καμία άλλη χρήση, που θα την χαίρονται οι κάτοικοι και των δύο δήμων. Νομίζουμε ότι αυτό, εκτός των άλλων, είναι αναγκαίο για να συσπειρώσουμε δυνάμεις και από τη Γλυφάδα.

4. Προετοιμαζόμαστε ως δήμος να κάνουμε μήνυση στο Δήμο Γλυφάδας για τις παρεμβάσεις που έκανε το προηγούμενο διάστημα στο ρέμα; Αυτό καταλάβαμε από το 2ο θέμα της τελευταίας δια περιφοράς συνεδρίασης του ΔΣ. Νομίζετε ότι είναι σωστό, ενώ καλούμε το Δήμαρχο Γλυφάδας να αποσύρει τη διεκδικητική αγωγή σε βάρος μας, εμείς να ετοιμαζόμαστε να του κάνουμε μήνυση; Δεν αποδυναμώνει αυτό τη λογική μας;

5. Δεν θεωρείται χρήσιμο σε μια κοινή ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων, να ζητείται να γίνει άμεσα μια κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων; Νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο και μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε, απέναντι σε κάθε άνθρωπο πού σκέφτεται με την κοινή λογική. Ο δρόμος αυτός είναι απαραίτητος για να υπάρξει οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα».

Αυτές είναι οι σκέψεις μας και αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.