Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ: «ΓΙΑ τηνΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ» ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

 


Σε ανακοίνωση η εν λόγω παράταξη μας κατηγορεί ότι δήθεν συκοφαντούμε τον Γιάννη Κωνσταντάτο όταν λέμε ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου.

Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού της, επικαλείται την συνάντηση του δημάρχου με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την υιοθέτηση από τη μεριά της του ψηφίσματος που κατέθεσε ο Θοδωρής Μπούφης στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά στο επίμαχο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από το σχεδιασμό της κυβέρνησης για προσέλκυση/επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω ΣΔΙΤ (Συνεργασία Δημοσίου και ΙδιωτικούΤομέα) στο νοσοκομείο της Βούλας.

Το θέμα έθεσε η παράταξή μας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου και εκεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Μηνόπουλος και ο πρόεδρος Γιάννης Τσαρπαλής δήλωσαν ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ των προγραμμάτων ΣΔΙΤ και μάλιστα με αυτό το "επιχείρημα" ο δεύτερος δεν επέτρεψε καν να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση και να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Όταν λοιπόν η Ενωμένη Πόλη και ο Γ. Κωνσταντάτος διαμαρτύρονται ότι τους συκοφαντούμε, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο Κ. Μηνόπουλος και ο Γ. Τσαρπαλής ήταν "εκτός γραμμής" όταν δήλωναν ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ και των ιδιωτικών επενδύσεων στο Ασκληπιείο,

Είτε όλοι μαζί πιστεύουν ότι αυτό δεν συνιστά ιδιωτικοποίηση, ότι δηλαδή οι επενδυτές δεν θα επιδιώξουν να έχουν κέρδη και έλεγχο στη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά θα κάνουν αγαθοεργία.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, απαιτούνται ξεκάθαρες κουβέντες και όχι επικοινωνιακά τερτίπια.

Όχι σε ιδιωτικές επενδύσεις, με ΣΔΙΤ ή όπως αλλιώς στο Ασκληπιείο.

Επαρκής χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες, βελτίωση του εξοπλισμού και των υποδομών του.

Αυτά είναι που πρέπει να πούμε και κυρίως να παλέψουμε, όσοι/ες πραγματικά ενδιαφερόμαστε για δημόσια, δωρεάν, ποιοτική υγεία για όλους και όλες ανεξαιρέτως.

Εμείς οι "συκοφάντες" αυτά λέμε και παλεύουμε. Η Ενωμένη Πόλη και ο Γ. Κωνσταντάτος οι "υπηρέτες της αλήθειας" που βρίσκονται;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.