Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΘΕΛΕΙ να ΠΑΡΕΙ η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 


Μέχρι το 2043 χρεώνεται ο δήμος με το νέο δάνειο ύψους 3,288,840 ευρώ που αποφάσισε να πάρει η διοίκηση του, με 20ετή και 10ετή διάρκεια, για να χρηματοδοτήσει έργα και προμήθειες αντίστοιχα. Το πρώτο ήταν το 2016 ύψους 2,4 εκ. ευρώ.

Στη τοποθέτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο ως παράταξη, θυμίσαμε ότι ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος, πρόσφατα και αναφερόμενος σε άλλο έργο του δήμου, είχε χαρακτηρίσει το δανεισμό ως τη χειρότερη μορφή χρηματοδότησης.

Σημειώσαμε δε ότι αντί να επιλέξουν άλλες πηγές για τη κάλυψη των αναγκών του δήμου, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν, είναι πολύ μεγάλες και διαρκείς, καταφεύγουν με ευκολία στο δανεισμό με επιτόκιο περίπου 4,2%, όταν σήμερα οι ετήσιες υποχρεώσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων του είναι 275.000 ευρώ και με το νέο δάνειο θα αυξηθούν από το 2023 κατά 300.000, δηλαδή θα αγγίζουν τις 600.000 ευρώ/χρόνο.

Η πρόταση μας για χρηματοδότηση των έργων και προμηθειών από πόρους που δεν θα επιβαρύνουν το ταμείο του δήμου (πχ από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" όπου ήδη έχει υποβληθεί πρόταση για τη συντήρηση σχολείων ύψους 2,5 εκ. ευρώ ή από την Περιφέρεια Αττικής για ασφαλτοστρώσεις όπως έχει ξαναγίνει στο πρόσφατο παρελθόν), αντιμετωπίστηκε από τη δημοτική αρχή με επιφύλαξη καθώς φαίνεται οτι οι επιχορηγήσεις αυτές μπορεί να καθυστερήσουν.

Προτιμούν το δανεισμό τώρα, παρά την υλοποίηση ορισμένων έργων και προμηθειών μέσω κάποιου προγράμματος λίγο αργότερα αλλά ίσως όχι "έγκαιρα" σε σχέση με τις εκλογές το 2023!

Τίποτα δεν φαίνεται να διδάχτηκαν από τα δάνεια και τα χρέη των παλαιότερων διοικήσεων του πρώην Δήμου Αργυρούπολης όπου συμμετείχαν τα περισσότερα στελέχη της σημερινής διοίκησης.

Χρέη συνολικά ύψους πλέον των 13 εκ. ευρώ, τα οποία έφτασαν να πρέπει να αποπληρωθούν από την διοίκηση της παράταξής μας, την πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο 2011 - 2014.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τότε, όταν η διοίκηση μας έφερε θέμα για να πάρει ο ενιαίος δήμος δάνειο για την αποπληρωμή μέρους των χρεών, ο κ. Κωνσταντάτος δεν συμφώνησε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.