Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 


Χωρίς Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Απασχόλησης, αλλά και με εν κρυπτώ παραχώρηση σχολικού χώρου σε ιδιωτικό κέντρο για παρεμφερή δράση, επιλέγει να πορευτεί η διοίκηση του δήμου, παρακάμπτοντας το ίδιο το σχολείο, τη Σχολική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν η διευθύντρια του σχολείου δεν γνωστοποιούσε την κατάσταση με επιστολή στο σωματείο της, τον "ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ" που καταδίκασε αυτή την ενέργεια της δημοτικής αρχής, δεν θα γνωρίζαμε ότι χώρος δημοτικού σχολείου δόθηκε πέρυσι και φέτος με άγνωστους όρους - αν υπάρχουν βέβαια - σε επιχείρηση στην οποία υπεύθυνη είναι κατά σύμπτωση και δημοτική σύμβουλος!

Θέσαμε ως παράταξη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η κ. Κορίνα Θεοδώρου αντί να δώσει εξηγήσεις, προτίμησε να μας επικρίνει για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ το 2014 (!), ενώ ο κ. Βαγγέλης Νικοθώδης έπεσε σε αντιφάσεις. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν χρειαζόταν γνωμοδότηση του σχολείου και της Σχολικής Επιτροπής, επειδή η παραχώρηση αφορά το διάστημα Ιουλίου- Αυγούστου! Στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τη διευθύντρια του σχολείου να παραχωρήσει το χώρο μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τη Σχολική Επιτροπή - κάτι που δε συνέβη ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν τέθηκε καν εκεί το ζήτημα - ενώ τελικά όπως φαίνεται επέλεξε να τον παραχωρήσει ο ίδιος με δική του "γνωμοδότηση" και ερήμην του δημοτικού συμβουλίου. Σίγουρα μια τέτοια "διαδικασία" είναι γρηγορότερη και βολικότερη άλλωστε. Αξίζει τέλος να προσθέσουμε ότι στο σχολείο δεν κατατέθηκε ούτε για τους τύπους αίτημα παραχώρησης!

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά αυτή της δημοτικής αρχής και κατάχρηση εξουσίας, που αναδεικνύει τα στενά όρια της αντιδημοκρατικής νοοτροπίας που την διέπει, τον εκφυλισμό σε όλες τις λειτουργίες των δημοκρατικών θεσμών που αυτή έχει επιφέρει καθώς και την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Μιλώντας γενικότερα αξίζει να επισημάνουμε ότι η κυβερνητική πολιτική θέλει τα σχολεία να φιλοξενούνται στα σχολικά κτίρια μέχρι το μεσημέρι και από κει και πέρα να μην έχουν κανέναν λόγο στην μετατροπή τους σε πεδία επιχειρηματικών δράσεων. Ο χρόνος είναι χρήμα και πολλοί ιδιώτες βιάζονται να εισβάλουν και να καταλάβουν τους πολύτιμους σχολικούς χώρους με ανταλλάγματα που θα συμφωνούνται απευθείας με την κάθε δημοτική αρχή, μακριά από την κοινή θέα. Αυτό για κάποιους-ες θεωρείται ανάπτυξη.

Εξαρτάται όμως από την καθεμιά και τον καθένα μας κατά πόσο θα επιτρέψουμε αυτήν την ληστρική και αδηφάγα επιδρομή να συντελεστεί σαν περίπατος ή θα την εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Η ιδιωτικοποίηση της ίδιας της δημόσιας εκπαίδευσης μέσα από μια συνεχή επίθεση συρρίκνωσης και αποδυνάμωσής της, εκτός από κεντρική κυβερνητική επιλογή, απαιτεί τη συναίνεση και συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εμείς ξεκάθαρα στεκόμαστε απέναντι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.