Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 


Με αυτό το αίτημα πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, διαμαρτυρία γονέων στην είσοδο του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης.

Διοργανώθηκε από το σύλλογο γονέων του σχολείου σε συνεργασία με την ένωση και την υποστήριξη συλλόγων άλλων σχολείων του δήμου μας, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Στο συγκεκριμένο σχολείο ενώ ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά με τρία τμήματα στη Β' λυκείου, πρόσφατα με απόφαση της Διεύθυνσης Β'βάθμιας Εκπαίδευσης, συγχωνεύτηκαν σε δύο.

Στις μέχρι τώρα αντιδράσεις του, ο συλλόγος γονέων εισπράττει την απάντηση ότι η συγχώνευση των τμημάτων είναι σύμφωνη με το νόμο που προβλέπει ότι τα τμήματα μπορούν να έχουν μέχρι και 27 παιδιά.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι η υποβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας των νέων μεγαλύτερων τμημάτων καθώς και η απώλεια διδακτικών ωρών για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ορισμένοι των οποίων υποχρεώνονται να μετακινούνται και σε άλλα σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριο τους.

Είναι προκλητικό ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο όπου το χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα 15, είναι πολύ επίκαιρο λόγω της πανδημίας.

Η συγχώνευση τμημάτων και σχολείων είναι μια γενικότερη επιλογή της κυβέρνησης και οι γονείς επεσήμαναν ότι αυτό που συνέβη τώρα στο 3ο λύκειο, αύριο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί και σε άλλα σχολεία.

Ζήτησαν τη συστράτευση γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και του δήμου, για την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης άλλα και για αγώνα συνολικά ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Η παράταξή μας, αντιπροσωπεία της οποίας από τους Γιώργο Κοκκίνη και Χρήστο Κορτζίδη συμμετείχε στη διαμαρτυρία, στηρίζει το δίκαιο αίτημα των γονέων και χαιρετίζει την κινητοποίησή τους.

Επισημαίνει επίσης την ανάγκη, το γονεϊκό κίνημα αλλά και των μαθητών, να συζητά, να διαμορφώνει θέση και να παρεμβαίνει, συνολικά απέναντι στην ασκούμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική, που προωθείται από την κυβέρνηση, γενικότερα το σύστημα και τα στηρίγματά του και στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.