Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ της ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ του ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 


Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ζητήθηκε από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, να ενημερώσει η δημοτική αρχή το σώμα, για ορισμένα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην σύμβαση για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού, την τηλεματική του διαχείριση και την εφαρμογή της πλατφόρμας Smart Cities. 

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ότι θα το κάνει μέσα στον Γενάρη.

Θα έχει ενδιαφέρον να γίνει γνωστό το μέγεθος της ωφέλειας από την εξοικονόμηση που έχει προκύψει λόγω της αντικατάστασης με Led των φωτιστικών σε δρόμους, πλατείες κλπ, η κατανομή της ανάμεσα στον εργολάβο και τον δήμο, καθώς και ο επιρρεασμός όλου αυτού από τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Βέβαια αυτή είναι μια πλευρά του θέματος. Υπάρχει και μια άλλη που αφορά στην συνολική κοστολόγηση αυτής της σύμβασης και στο υψηλό αντίτιμο των 8,3 εκ. ευρώ, που θα πληρώσει ο δήμος μας στον εργολάβο.

Αξίζει εδώ να ενημερώσουμε, ότι δήμος της Αττικής επαναδιαπραγματεύτηκε σύμβαση που είχε και έχει, παρόμοια, με το ίδιο αντικείμενο και στην ίδια ακριβώς λογική με αυτή του δήμου μας.

Η επαναδιαπραγμάτευση έγινε όχι απλά μετά την υπογραφή της σύμβασης αλλά και αφού είχε ήδη υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της η αντικατάσταση του οδοφωτισμού.

Η δημοτική αρχή που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2019 και έκανε την επαναδιαπραγμάτευση, είχε χαρακτηρίσει τη σύμβαση αυτή "λεόντεια" και ζημιογόνο για το δήμο, ενώ η προηγούμενη δημοτική αρχή που είχε υπογράψει την αρχική σύμβαση, την είχε υπερασπιστεί, με τα ίδια επιχειρήματα που έχουμε ακούσει και στη σχετική συζήτηση που έχει γίνει στο δήμο μας.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ανάδοχος εταιρία, η ίδια είναι και στο δήμο μας, δέχτηκε να μειωθεί η αμοιβή της κατά 3 εκ. ευρώ ή κατά 23% περίπου.

Υπάρχει και άλλη περίπτωση δήμου της Αττικής, όπου η ίδια δημοτική αρχή που είχε υπογράψει την αρχική σύμβαση, την επαναδιαπραγματεύτηκε στη συνέχεια, με σημαντικό οικονομικό όφελος για τον δήμο.

Τα παραδείγματα αυτά και άλλα ίσως, καθώς και οι εξελίξεις στον τομέα αυτό, μήπως πρέπει επιτέλους να προβληματίσουν τη δημοτική αρχή, για την επαναδιαπραγμάτευση αυτής της σύμβασης του δήμου μας;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.