Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ την ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ για τα ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ

 


Με το γνωστό της πια ύφος, η παράταξη που διοικεί το δήμο «απαντά» στη κριτική μας για τη καθυστέρηση στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η μόνη προσπάθεια που κάνουν αφορά στη συλλογή μέρους των, κλαδιών και αποβλήτων των λαϊκών αγορών.

Αποφεύγουν να απαντήσουν γιατί δεν αξιοποιούν επί 16 μήνες το απορριμματοφόρο και τους 120 που τους διατέθηκαν για αυτό το σκοπό σε καθημερινή λειτουργία, αλλά μόνο σε λαικές αγορές και κατά ένα μικρό μέρος τους. Το πρόγραμμα με τη Περιφέρεια Αττικής που δώρισε τον εξοπλισμό δεν απαγόρευε κάτι τέτοιο!

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι η χαμηλή επίδοση του δήμου μας στην ανακύκλωση (όπου συμπεριλαμβάνονται και τα βιοαπόβλητα) έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε υψηλότερο τέλος ταφής από άλλους δήμους, για το σύνολο των απορριμμάτων. Πόσο κοστίζει η αναποτελεσματικότητα και οι καθυστερήσεις τους, στους δημότες και το περιβάλλον;

Δεν λένε, για ευνόητους λόγους, ότι στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου που οι ίδιοι κατάρτισαν και ψήφισαν, είχαν θέσει ως στόχο για την ανακύκλωση βιοαπόβλητων να φτάσουν τους 4400 τόνους το 2020, ενώ τώρα το 2021 έχουν φτάσει κάτι παραπάνω από τους 1100 τόνους.

Η αναφορά τους στο τι έκανε η παράταξή μας ως διοίκηση μόνο σαν φτηνή δικαιολογία ακούγεται, αφού είναι γνωστό ότι εκείνη τη περίοδο υπήρχε διαφορετικός εθνικός και περιφερειακός σχεδιασμός, χωρίς τα σημερινά χρηματοδοτικά προγράμματα και παρόλα αυτά εκπονήσαμε ένα πρωτοποριακό για την εποχή σχέδιο δημιουργίας ολοκληρωμένου σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων, μαζί με τους όμορους δήμους στη περιοχή του πρώην αεροδρομίου.

Αναφέρονται σε πρόγραμμα που έχουν εξασφαλίσει για τη προμήθεια κάδων και απορριμματοφόρων, που οπωσδήποτε θα βοηθήσει, αλλά αυτό σε τίποτα δεν τους εμπόδιζε να αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό που ήδη έχουν.

Τέλος ακόμη και όταν παραλάβουν το νέο εξοπλισμό, παραμένει το πρόβλημα του που θα διαχειρίζονται αυτά που θα συγκεντρώνουν. Υπάρχει λοιπόν ανάγκη για δημιουργία ολοκληρωμένου σταθμού διαχείρισης συνολικά των απορριμμάτων του δήμου ή και άλλων δήμων, με υποδομή επεξεργασίας τους, επανάχρησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Για αυτά θα πουν κάτι;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.