Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΧΕΤΙΚΑ με την ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

 


Αυτές τις μέρες η πόλη μας και οι κάτοικοι της, όπως όλη η Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας, δοκιμάστηκαν σκληρά απ την σφοδρή κακοκαιρία.

Η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού - κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος - ήταν εμφανής.

Συμπολίτες/σες μας ταλαιπωρήθηκαν/ζημιώθηκαν από τους κλειστούς δρόμους, την πτώση πλήθους κορμών/κλαδιών δέντρων, τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην πτώση δύο στήλων του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) στη λεωφόρο Ιασωνίδου και στη παραμονή στο έδαφος για πολλή ώρα ηλεκτροφόρων καλωδίων. Αυτό ήταν κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο - ένα σκυλάκι πέθανε από ηλεκτροπληξία, θα μπορούσαν να συμβούν και ακόμη χειρότερα - και θα πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν ευθύνες. Κατά πόσον ευθύνεται ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός, η κατάσταση/στατικότητα των στήλων κλπ.

Γενικότερα η δημοτική αρχή - ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι του δήμου - έκανε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που όμως εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ανεπαρκής.

Και ίσως το χειρότερο είναι:

--η προσπάθειά της να ωραιοποιήσει την κατάσταση με πλήθος επικοινωνιακών αναρτήσεων στο διαδίκτυο,

--η αντιμετώπιση των δικαιολογημένων κατά κανόνα διαμαρτυριών των πολιτών με τρόπο συχνά επιθετικό και προσβλητικό,

--η συγκάλυψη των ουσιαστικών προβλημάτων που υπάρχουν στην κοινωνική και πολιτική προστασία με ευθύνη των κυβερνήσεων,

--η προβολή - αλίμονο - του άριστου/σωτήρα δημάρχου που όλα τα καταφέρνει και του οφείλουμε ευγνωμοσύνη και υποχρέωση.

Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να αποκατασταθούν το συντομότερο τα προβλήματα και αμέσως μετά να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να βγουν συμπεράσματα, τι δεν έγινε σωστά, τι πρέπει να γίνει προετοιμαστικά, γιατί ανάλογες καταστάσεις μπορεί να προκύψουν όχι και τόσο μακριά από σήμερα.

Κατά τη γνώμη μας αξίζει να σκεφτούμε με κριτήριο την ενίσχυση - με χρήματα, εξοπλισμό και ανθρώπους - της δημόσιας κρατικής παρέμβασης στους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής προστασίας, κόντρα στην κυρίαρχη λογική των ιδιωτικοποιήσεων, που και εδώ όπως και σε άλλες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμες για το πορτοφόλι των ολίγων και επιζήμιες/επικίνδυνες για τη ζωή των πολλών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.