Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ

 


Εκπαιδευτικοί και γονείς μας ενημέρωσαν για θέματα του σχολείου τα οποία έχουν θέσει στη δημοτική αρχή πολλές φορές, γραπτά και προφορικά, αλλά δεν έχουν τύχει της πρέπουσας αντιμετώπισης.

Αυτά είναι:

-- Εκσυγχρονισμός του εργαστηρίου πληροφορικής, το οποίο έχει 11 υπολογιστές που αποκτήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια και είναι πλέον ξεπερασμένοι.

Σε αυτούς προστέθηκε πρόσφατα ένα λάπτοπ από το δήμο, που βέβαια δεν λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα.

-- Συχνές διακοπές της τηλεφωνικής σύνδεσης και προβληματική σύνδεση στο διαδίκτυο (αίθουσες που δεν έχουν καθόλου σύνδεση και άλλες που έχουν περιστασιακά).

Θεωρούν ότι τα προβλήματα αυτά είναι πιθανόν να οφείλονται σε βλάβες στις καλωδιώσεις από τις εργασίες που έγιναν/γίνονται για την κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής για το αντίθετο, παρατείνονται.

Θυμίζουμε ότι η πολυπόθητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αποτέλεσε αίτημα δεκαετιών της σχολικής κοινότητας, για το οποίο εργάστηκαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου μας.

Η χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια Αττικής εγκρίθηκε το 2015/16.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2019 και συνεχίζονται - άγνωστο για πόσο - προκαλώντας συχνά αναστάτωση και δυσφορία λόγω του θορύβου εντός του σχολικού ωραρίου αλλά και της δέσμευσης πολύτιμου χώρου από το προαύλιο του σχολείου.

-- Ακατάλληλες τουαλέτες στο α΄ και γ΄ κτίριο στις οποίες έγιναν κατά καιρούς κάποιες παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα με το αποχετευτικό (α΄ κτίριο), τις δυσάρεστες οσμές, πρόχειρη κάλυψη παλιών ουρητήρων που έχει καταστραφεί, τούρκικες λεκάνες (γ΄ κτίριο).

-- Ο φωτισμός των αιθουσών στο μεγαλύτερο κτίριο είναι ακατάλληλος, επίσης λόγω παλαιότητας τα φωτιστικά χάνουν ένα - ένα το προστατευτικό τους καπάκι, με αποτέλεσμα να είναι πλέον πηγή πιθανού ατυχήματος.

-- Άλλα σοβαρά προβλήματα σχετίζονται

α) με τη συντήρηση/αντικατάσταση κάγκελων του σχολείου που έχουν υποστεί φθορές και έχουν επικινδυνότητα,

β) αποκατάσταση φθορών σε σοβάδες και μάρμαρα που επίσης ενέχουν κινδύνους,

γ) βάψιμο εξωτερικό και εσωτερικό (εδώ και πολλά χρόνια το σχολείο παραμένει άβαφο με αποτέλεσμα επί σειρά ετών ορισμένες αίθουσες να βάφονται από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων).

-- Επίσης το θέμα τις καθαριότητας, όπου όχι μόνο λόγω της πανδημίας αλλά και του υψηλού φόρτου σε σκόνη λόγω του έργου, η μία και μοναδική καθαρίστρια δεν επαρκεί. Ειδικά οι τάξεις που γειτνιάζουν με το έργο δέχονται υψηλό φορτίο σε σκόνη.

Σε όλα αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος δεν εντάχθηκαν τα δύο παλιότερα κτίρια που αντιμετωπίζουν και τα σοβαρότερα προβλήματα (π.χ. παλιά και πολύ βαριά παράθυρα που ανοίγουν με ανάκληση και αποτελούν κίνδυνο για τα πιο ψηλά παιδιά, το προσωπικό και τις/τους επισκέπτριες/ες).

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του σχολείου:

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού εν μέσω πανδημίας και με πενιχρά μέσα παλεύει να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στις παιδαγωγικές και κοινωνικές του υποχρεώσεις χάρη στη συνεχή προσπάθεια των μελών του.

Ο αγώνας αυτός ωστόσο είναι άνισος και αυτό θα φαίνεται ακόμα πιο έντονα όταν κάποτε τελειώσει η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Τότε η νέα κατασκευή αντί να είναι κομμάτι του σχολικού συγκροτήματος θα αποτελεί μια παραφωνία ανάμεσα στα πεπαλαιωμένα κτίρια του σχολείου που δεν θα μοιάζουν παρά οι φτωχοί συγγενείς της.

Ακόμα κι αν τότε προστρέξει η δημοτική αρχή, προκείμενου να σουλουπώσει εξωτερικά το συγκρότημα για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης/φωτογράφισης της παράδοσης του έργου, τα προβλήματα του σχολείου θα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Η δημοτική αρχή οφείλει να σχεδιάσει οργανωμένη παρέμβαση, ώστε να δώσει μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.