Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον κ. ΜΑΝΤΑΛΟ από το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Ο ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ»

 


Τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την ανακοίνωση του συλλόγου:

«Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης», καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη, προσβλητική και παράτυπη συμπεριφορά του κ. Μάνταλου, (ειδικού συμβούλου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), προς τις συναδέλφισσες του 13ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης, όπου τυγχάνει και γονιός.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που απέστειλε ο Σ.Δ. του Νηπιαγωγείου προς τους γονείς, ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, γεγονός άλλωστε που οδήγησε και την Περιφέρεια να κλείσει τα σχολεία της Αττικής για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας είναι ότι στο ανάλογο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27-1-22 προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση από τους δήμους και την Περιφέρεια, επικαιροποιήθηκε η απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία ούτε σήμερα Παρασκευή 28-1.

Τόσο στις προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες με συναδέλφισσες του σχολείου, όσο και στην ανάρτησή του στο f.b., ήταν προσβλητικός και αναιδής.

Στη βιασύνη του να κάνει το άσπρο- μαύρο, έκανε δημόσια ανάρτηση στο f.b. ενός άκρως προσβλητικού κειμένου αλλά και προσωπικών δεδομένων–διευθύνσεων ηλεκτρονικών τάξεων των εκπαιδευτικών !!!!

Να σημειώσουμε ότι η ανάρτηση διαφοροποιήθηκε στην πορεία, χωρίς να αλλάξει στην ουσία το περιεχόμενό της!

Να σημειώσουμε επίσης ότι οι νηπιαγωγοί φωτογράφισαν την κατάσταση που επικρατούσε στους εξωτερικούς χώρους του νηπιαγωγείου πριν ο κος Μάνταλος και κατόπιν ένας υπάλληλος του δήμου σπεύσουν να καθαρίσουν. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο για την ορθότητα της ανακοίνωσης του Νηπιαγωγείου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Μάνταλο.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά:

Με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και για όσο θα διαρκούσε η κακοκαιρία, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, για να προστατευτεί η ασφάλεια και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

Δε γίνεται αποδεκτή καμία αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά, από οποιοδήποτε στέλεχος του Υπ. Παιδείας, Διευθυντών Εκπ/σης και σχολείων, πολύ περισσότερο από άτομα προερχόμενα από τους Δήμους, που καμιά αρμοδιότητα δεν έχουν με την εκπαιδευτική διαδικασία !!

Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, η αδυναμία παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι για τεχνικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις».

Καθήκον της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Δήμων είναι να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη τους για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, υποδομές, να λύσουν το ζήτημα της θέρμανσης σε όλα τα σχολεία, της καθαριότητας, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες επισκευές και καθαρισμούς , να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των εκπαιδευτικών και μαθητών τις επόμενες μέρες, μόλις κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα, και να σταματήσουν τις ανέξοδες δηλώσεις, τις επικοινωνιακές φανφάρες και τις απειλές.

Δεν θα δεχτούμε να γίνουμε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των εγκληματικών ευθυνών κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ και δήμων.

Το Δ.Σ. καλεί:

1)Τον κ. Μάνταλο να κατεβάσει αυτήν την προσβλητική ανάρτηση και να ζητήσει συγγνώμη από τις εκπαιδευτικούς τις οποίες όχι μόνο διέσυρε με απαράδεκτο τρόπο, αλλά εξέθεσε δημοσιοποιώντας τις ηλεκτρονικές τους τάξεις κατά παράβαση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

2) Τη Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης προσωπικά να πάρει θέση για το θέμα.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης» επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματος προκειμένου να υπερασπιστεί τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες αλλά και όποιον άλλον/ άλλη συνάδελφο/ συναδέλφισσα χρειαστεί!»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.