Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΔΗΜΩΝ

 


Στην ανάθεση δύο μελετών ύψους 204.000 ευρώ στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΝΕΛΙΞΗ ΑΕ, προχώρησε η δημοτική αρχή (εταιρεία ιδιωτικού δικαίου η οποία φτιάχτηκε από το δήμο και στην οποία μπορεί να ανατίθεται σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων του).

Επιλογή προς την ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, την ίδια στιγμή που δεν γίνεται καμία πρόσληψη μηχανικών και χρόνο με το χρόνο αποδεκατίζεται.

Η ανάθεση των μελετών σε ιδιώτες μηχανικούς από την εταιρεία, μπορεί να γίνει με μόνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου (παρακάμπτεται έτσι η διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί αν γινόταν από το δήμο) το οποίο απαρτίζεται αποκλειστικά από πρόσωπα επιλεγμένα από τη δημοτική αρχή.

Οι ανεξέλεγκτες υποκειμενικές επιλογές και η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξελίσσεται πλέον όλο και πιο έντονα.

Ως παράταξη είμαστε αντίθετοι/ες με αυτή τη λογική και πρακτική και πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες των δήμων πρέπει να στελεχωθούν με επαρκές σε ποσότητα και ποιότητα προσωπικό και να λειτουργούν όχι γραφειοκρατικά αλλά με ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο.

Αυτό είναι ένα κεφαλαιώδες πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπορεί να λυθεί μόνο αν γίνει υπόθεση των ίδιων των πολιτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.