Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΧΙ στη ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ του ΔΗΜΟΥ σε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 


Τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης «από το παράθυρο» δημοτικών υπηρεσιών έχει επιλέξει εδώ και καιρό ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Αξιοποιώντας την αντιλαϊκή νομοθεσία της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Κωνσταντάτος, μέσω της αναπτυξιακής εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ -ΑΝΕΛΙΞΗ Α.Ε.» που έχει ιδρύσει, προχωράει σε ένα δρόμο ολισθηρό, που εκτός των άλλων έχει καταδικάσει το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, συμπεριλαμβανομένου του σωματείου του δήμου μας.

Ήδη η ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΝΕΛΙΞΗ Α.Ε. έχει αναλάβει αναθέσεις από το δήμο μας και όχι μόνο, ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ, που αφορούν εκπόνηση μελετών και παροχή υπηρεσιών. Το περιεχόμενό τους καμία σχέση δεν έχει με την επένδυση στο Ελληνικό και έτσι αποδεικνύεται ότι η δικαιολογία που είχε επικαλεστεί η δημοτική αρχή για την ίδρυση της εταιρείας, δεν ήταν αληθής.

Για την υλοποίηση των συμβάσεων αυτών προβλέπεται η απασχόληση τουλάχιστον 38 εργαζομένων. Από τις προκηρύξεις που μέχρι τώρα γνωρίζουμε, οι προσλήψεις γίνονται με τη μορφή της σύμβασης μίσθωσης έργου, δηλαδή εκτός ΑΣΕΠ, με επιλογή του ΔΣ της εταιρείας, που είναι διορισμένο από τη δημοτική αρχή (αυτό το ονομάζουν διαφάνεια).

Όπως ο καθένας καταλαβαίνει, οι ιδεοληψίες της δημοτικής αρχής, περί ευελιξίας και αποτελεσματικοτητας των εταιρειών, χρησιμοποιούνται ως δικαιολογίες για την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και τη δημιουργία ενός παράκεντρου δίπλα στο δήμο, για να γίνονται δουλειές, χωρίς τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.