Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 


Δευτέρα 18, Τρίτη 19, Τετάρτη 20 Ιουλίου, σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις, του συμβούλιου της κοινότητας Αργυρούπολης, της επιτροπής ποιότητας ζωής και του δημοτικού συμβούλιου, θέλησε η δημοτική αρχή να πάρει απόφαση (πολιτική όπως ισχυρίζεται) για την "απαγόρευση εγκατάστασης νέων συνεργείων συντήρησης και επισκευής οχημάτων, βουλκανιζατέρ και πλυντηρίων αυτοκινήτων επί των δημοτικών οδών Κύπρου και Αργυρουπόλεως, όπως και στους καθέτους δρόμους αυτών".

Σκέφτηκαν λοιπόν ότι κάτι πρέπει να κάνουν για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα συνεργεία και πήραν άρον άρον μια απόφαση που δεν έχει καμία πρακτική αξία και ισχύ, όμως δημιουργεί προσδοκίες ή ερωτήματα, ανησυχίες, παρεξηγήσεις (όχι μόνο για νέα αλλα και για τα ήδη λειτουργούντα).

Άλλωστε οι ίδιοι παραδέχτηκαν οτι η απόφαση αυτή απλώς εκφράζει την επιθυμία/πολιτική βούλησή τους, η οποία θα υλοποιηθεί με την αλλαγή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου όπως είπε ο δήμαρχος, που θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αλλά τα παράδοξα δεν σταματούν εδώ. Το συμβούλιο της κοινότητας Αργυρούπολης στις 18/7, με τηλεδιάσκεψη, δεν είχε απαρτία και έτσι αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα Τρίτη στις 8 μμ.

Την Τρίτη το πρωί όμως είχαν προγραμματίσει συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής για να περάσει το θέμα, πράγμα και το οποίο έκαναν, παρά το ότι δεν υπήρχε απόφαση του συμβουλίου της κοινότητας όπως θα έπρεπε, μιας και είχε μετακινηθεί η συνεδρίαση του.

Η δε σύμβουλος της παράταξής μας όταν επιχείρησε να μπει στη συνεδρίαση του συμβουλίου της κοινότητας στις 8 μμ την Τρίτη, διαπίστωσε ότι είχε γίνει στις 7 μμ και είχε ήδη λήξει.

Θα πει κανείς ότι όλα αυτά είναι διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Τα αναφέρουμε όμως γιατί είναι χαρακτηριστικά δείγματα της νοοτροπίας που διακατέχει τη δημοτική αρχή.

Η οποία ελέω της μεγάλης πλειοψηφίας που έχει στα συλλογικά όργανα και της αδιαφορίας/σιωπής/ανοχής των συμβούλων της, αντιμετωπίζει το δήμο ως τσιφλίκι της, όπου μπορεί να κάνει ότι θέλει, οπότε θέλει και όπως θέλει, χωρίς ίχνος σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες, τη δημόσια διαβούλευση, τις άλλες παρατάξεις και τους πολίτες!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.