Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

 


Η παράταξή μας ξαναέθεσε το θέμα (το είχε πρωτοβάλλει στις 18/5) στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20/7. Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Επιδίωξη μας είναι να τοποθετηθεί το ΔΣ ώστε να συμβάλλει και ο δήμος μας, όπως αρκετοί δήμοι ήδη το κάνουν, για να αποτραπεί το ξεπούλημα ακόμη και του νερού, που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην τιμή και στην ποιότητά του, που θα είναι σε βάρος των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σεβάστηκε τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, αλλά νομοθέτησε πρόσφατα, ρύθμιση για την παράκαμψή τους.

Ωστόσο το κίνημα για την διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού αναπτύσσεται, αποκτά ευρύτητα και δυναμώνει στη χώρα μας.

Αξίζει δε να σημειώσουμε οτι σε άλλες χώρες η αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού, οδήγησε σε επανακρατικοποίηση/επαναδημοτικοποίηση του.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν εδώ https://protovoulia-dimosio-nero.gr/

Το σχέδιο ψηφίσματος που κατάθεσε η παράταξή μας στον πρόεδρο του ΔΣ είναι το εξής:

""Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ζητά:

Να ακυρωθεί άμεσα ο Διαγωνισμός για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (Ε.Υ.Σ.) της Αττικής (φράγματα και ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, λίμνης Υλίκης, γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία, δίκτυα μεταφοράς 400 χλμ, αντλιοστάσια) που εμπλέκει ιδιωτικά συμφέροντα στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.

Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (ΣτΕ Ολ 190-1/2022) για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους, από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού. Να ακυρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που έγινε με το νόμο για το περιβάλλον που ψηφίστηκε στις 29/7/2022, με σκοπό να παρακαμφθούν οι παραπάνω αποφάσεις του ΣτΕ. Να επιστραφούν άμεσα οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Κράτος.

Το νερό είναι συλλογικό κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010 της ΓΣ του ΟΗΕ), δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας και δεν ιδιωτικοποιούνται.""

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.