Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

 


Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για το δήμο μας για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2022-2023 είναι ακριβώς ίδια με την περσινή.

Εγκρίνει και χρηματοδοτεί την πρόσληψη μέχρι το πολύ 79 ατόμων με συνολικό ανώτατο ωράριο μέχρι 238 ώρες ημερησίως, για την κάλυψη των αναγκών καθημερινού καθαρισμού των 52 σχολικών μονάδων που διαθέτει (32 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 20 νηπιαγωγεία).

Το ανώτατο ωράριο των 238 ωρών αντιστοιχεί σε 79 άτομα μερικής (3ωρης) απασχόλησης ή σε οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό καθαριστριών πλήρους ή μερικής απασχόλησης, που όμως δεν θα ξεπερνά συνολικά τις 238 ώρες και τα 79 άτομα.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη, γιατί όχι μόνο δεν εγκρίνει την πρόσληψη επαρκούς σε αριθμό, μόνιμου και με πλήρη απασχόληση προσωπικού για τον καθαρισμό των σχολείων, αλλά ακόμη και σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων που διαιωνίζει, οι εγκρίσεις και η χρηματοδότησή τους είναι με το σταγονόμετρο.

Ευθύνη όμως έχει και η δημοτική αρχή, όχι μόνο γιατί δεν αναδεικνύει το πρόβλημα, για να μην έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά επίσης γιατί δεν αξιοποιεί, έστω και αυτή τη δυνατότητα που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, να αυξήσει τις ώρες απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών και πέραν των 238 ημερησίως, με την υποχρέωση να καλύψει από το ταμείο του δήμου το επιπλέον κόστος μισθοδοσίας τους, πέραν της επιχορήγησης που δίνει η κυβέρνηση.

Πέρσι η δημοτική αρχή περιορίστηκε ουσιαστικά στην πρόσληψη 25 καθαριστριών με πλήρη απασχόληση (6,5 ώρες) και 25 με μερική (3 ώρες).

Αυτό φαίνεται ότι θα κάνει και για την ερχόμενη σχολική χρονιά αν κρίνουμε από την σχετική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στις 15/7/2022 και ζητά τα ίδια ακριβώς.

Ως παράταξη είχαμε θέσει το ζήτημα πέρσι, το θέτουμε και φέτος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής από φέτος της διεύρυνσης του ωραρίου σε ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, στο δήμο μας 10 δημοτικά σχολεία και 7 νηπιαγωγεία, θα σχολάνε στις 5:30 μμ αντί για τις 4:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Δηλαδή προστίθεται 1,5 ώρα ημερησίως στη λειτουργία τους.

Αυτό προφανώς δημιουργεί επιπρόσθετες ανάγκες όχι μόνο σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε καθαρίστριες.

Η δημοτική αρχή οφείλει σε συνεργασία με τα σχολεία να καταγράψει τις ανάγκες και να αυξήσει το ωράριο των σχολικών καθαριστριών ή/και να προσλάβει επιπλέον άτομα, έτσι ώστε να υπάρχει σωστός καθαρισμός, ιδιαίτερα στις μεγάλες σχολικές μονάδες και σε αυτές που θα έχουν διευρυμένο ωράριο.

Άλλωστε όπως δήλωσε πρόσφατα ο κ. Κωνσταντάτος...λεφτά υπάρχουν στο δήμο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.