Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ...

 


Το ποσό των 437.000 ευρώ θα δαπανήσει ο δήμος μας για τον δανεισμό (μέθοδος leasing) υπηρεσιακών αυτοκινήτων, διάφορων τύπων. Ο αριθμός των οχημάτων που περιλαμβάνει αυτή η σύμβαση είναι 26 +1, με χρονικό διάστημα μίσθωσης τα 5 χρόνια.

Τα 26 είναι μικρά ΙΧ, ημιφορτηγά, κ.α. τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της υπηρεσίας , αλλά και αιρετών της διοίκησης, ενώ το ένα (1), αξιοποιείται αποκλειστικά από τον δήμαρχο.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι τύπου τζιπ (SUV), μάρκας Citroen C5 και στοίχιζε μέχρι πριν λίγο στον δήμο 445,5€ τον μήνα.

Πλέον θα στοιχίζει 727,03, αφού αιτήθηκε η διοίκηση αλλαγή του τζιπ, λόγω απροσδιόριστου τεχνικού προβλήματος.

Το συνολικό κόστος δηλαδή του αυτοκινήτου που θα ανήκει αποκλειστικά στον δήμαρχο θα ξεπεράσει τις 35.000€ στα 5 αυτά χρόνια ενώ αμέσως μετά θα επιστραφεί.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν:

Α. Τόσα οχήματα δεν αρκούν να καλύψουν και τις ανάγκες του κ. Κωνσταντάτου;

Β. Γιατί ο δήμαρχος δεν επέλεξε ένα φθηνότερο αυτοκίνητο, αλλά θέλει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό τζιπ για να καλύψει τις θεσμικές του ανάγκες;

Γ. Είναι ηθικό, την στιγμή που οι πολίτες βιώνουν βίαιη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης και δυσκολεύονται ακόμα και στο να καλύψουν βασικές ανάγκες, ο δήμαρχος να μισθώνει πολυτελές όχημα για προσωπική του χρήση, με χρήματα των δημοτών;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.