Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

 


Έπειτα από αίτημά μας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 συναντήθηκε αντιπροσωπεία της παράταξής μας, με μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Ελληνικού Αργυρούπολης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε πολύ θερμό κλίμα, αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τα σχολεία της περιοχής μας και την εκπαιδευτική κοινότητα – μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Τέθηκαν ξανά επί τάπητος θέματα που εδώ και χρόνια χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως η ανάγκη μέριμνας για την καθαριότητα και την σίτιση των μαθητών στα σχολεία, με τη φροντίδα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας καθώς και τραπεζοκόμων.

Για τη φύλαξη των κτιρίων, η πλειοψηφία των συνομιλούντων προέκρινε την χρεία φυλάκων σχολικών κτιρίων, ενώ για την εύρυθμη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, κρίθηκε ομόφωνα απαραίτητη η στελέχωση με ειδικότητες ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής καθ’ όλη την εβδομάδα και σε όλες τις σχολικές μονάδες, και όχι με τον τρόπο που γίνεται ως τώρα για μερικές ώρες κάθε βδομάδα όταν αιτηθεί κάποιο σχολείο.

Έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής και τονίστηκε η ανάγκη για ειδικά τεχνικά συνεργεία εκ μέρους του δήμου (ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, ελαιοχρωματιστών, σιδεράδων κλπ.) που θα συνδράμουν στο έργο της συντήρησης των σχολικών κτιρίων αντιμετωπίζοντας άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν.

Εκτενώς συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την ασφάλεια-πυρασφάλεια-στατικότητα των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων, καθώς και της προσβασιμότητάς τους για τους ΑΜΕΑ συνανθρώπους μας. Αναφέρθηκε η πάγια ανάγκη για σήμανση-διαγράμμιση-φωτισμό σε όλους τους γύρω από σχολεία καθώς και τους αθλητικούς χωρους .

Εν όψει και της πρόσφατης κατάστασης την οποία όλοι βιώνουμε, που έχει εκτινάξει το κόστος κάθε μορφής ενέργειας, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, που παρουσιάζεται πλέον πιο επιτακτικά ως αναγκαιότητα.

Αρκετή συζήτηση έγινε και για τα θέματα παραβατικότητας που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, και τα οποία επικαλέστηκε και ο δήμος μας, ο οποίος αποπειράθηκε να εγκαταστήσει τη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για την αναστολή της παραβατικότητας στα σχολεία με την ονομασία «Polifimos».

Η Ένωση προς τιμήν της και κατά τη δική μας γνώμη, είχε με ομόφωνη απόφασή της απορρίψει την πρόταση αυτή του δήμου, και είχε μάλιστα εκδώσει σχετική ανακοίνωση κατακεραυνώνοντας την πρωτοβουλία αυτή (η παράταξή μας είχε αναδημοσιεύσει την ανακοίνωση με τις θέσεις της οποίας ήταν σύμφωνη).

Και η δική μας θέση άλλωστε, είναι ότι ένα τέτοιο σύνθετο και πολυπαραγοντικό θέμα δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής αλλά με μέτρα πρόληψης.

Από πλευράς μας, επιστήσαμε την προσοχή και σε κάποια άλλα θέματα που προκύπτουν τελευταία στο χώρο της Παιδείας, τα οποία θεωρούμε ότι θα έχουν αντίκτυπο σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο.

Ειδικότερα, αναφέραμε και συζητήσαμε τα προγράμματα εξετάσεων/αξιολόγησης PISA, που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας και από φέτος θα εφαρμοστούν πλέον στα σχολεία. Πιστεύουμε ότι αυτά τα προγράμματα είναι επικίνδυνα για το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, ότι απώτερος στόχος τους είναι το ξεθεμελίωμα του δημόσιου σχολείου και ότι θα γίνουν ο Δούρειος Ίππος για την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

Τέλος, η Ένωση Γονέων μας ανέφερε μια ιδέα που την βρήκαμε εξαιρετική και έχει την απόλυτη συμπαράστασή μας για την υλοποίησή της: ένα ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά με θέματα Παιδείας, όπου θα μπορέσουν να παρευρεθούν και να συζητήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ελπίζουμε να προχωρήσει και να ευοδωθεί αυτό το τελευταίο, και υποσχόμαστε κάθε δυνατή βοήθεια εκ μέρους μας.

Ελπίζουμε να μείνει ανοιχτός αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας μετά την πρώτη αυτή συζήτηση, και να ακολουθήσουν κι άλλες, εξίσου αξιόλογες κι εποικοδομητικές κουβέντες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.