Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιώργος Κοκκίνης, έθεσε ορισμένα ζητήματα στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

1. Ότι το σωστό είναι να συγκροτηθούν διαπαραταξιακές επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό (στη συνέχεια σε σχετικό θέμα της ημερήσιας διάταξης πρόσθεσε και για την υγεία) και όχι μονοπαραταξιακές με ανθρώπους αποκλειστικά της πλειοψηφίας, όπως κάνει η δημοτική αρχή.

2. Ότι οι κάδοι που βρίσκονται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πάνω από 1,5 μήνα.

3. Ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η άσχημη κατάσταση που υπάρχει με το συνωστισμό πολλών ανθρώπων και τη στάθμευση αυτοκινήτων στη στάση των λεωφορείων απέναντι από την έξοδο του μετρό επί της Λ. Ιασωνίδου.

Από την πλευρά της διοίκησης ζητήθηκε από την παράταξή μας να φέρει σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρόταση για τη συγκρότηση διαπαραταξιακών επιτροπών, υπήρξε η δικαιολογία ότι οι εν λόγω κάδοι είναι εκτός λειτουργίας για τεχνικούς λόγους και αναφέρθηκε ότι η δημοτική αρχή μελετά το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην εν λόγω στάση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο θέμα συζήτησης που αφορούσε στη διοργάνωση από το δήμο εκδήλωσης με τους μαθητές των σχολείων για την προώθηση της ανακύκλωσης, η παράταξή μας έθεσε ένα σοβαρό προβληματισμό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πλήθος δημόσιων καταγγελιών που υπάρχουν σχετικά με το πρόγραμμα με τα λεγόμενα "σπιτάκια ανακύκλωσης" το οποίο θα προβληθεί στην εν λόγω εκδήλωση. Επισημάνθηκε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οτι ελέγχεται όσον οφορά στη σκοπιμότητά του και στους οικονομικούς όρους υλοποίησής του ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομμισιόν) η οποία έχει "παγώσει" τη χρηματοδότηση του από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή έδειξε πλήρη αδιαφορία, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει άλλωστε, είναι η αυτοπροβολή τους και οι φιέστες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.