Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 


Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίναμε μάρτυρες για ακόμα μια φορά, μιας αλαζονικής, απαράδεκτης συμπεριφοράς από την πλευρά της διοίκησης, την οποία και καταδικάσαμε, κατά τη διάρκεια της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, όταν ζητήθηκε ο λόγος από την δημοτική παράταξη "Εκτός Πλάνου".

Στη συνέχεια, θέσαμε τα εξής δύο θέματα.

Κατ' αρχήν το σοβαρό πρόβλημα της δυνατότητας που δίνει ο νέος οικοδομικός κανονισμός για υπέρβαση του ύψους και του συντελεστή δόμησης, των νέων πολυκατοικιών/ κτιρίων.

Για το ζήτημα αυτό έχει αντιδράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και αρκετοί δήμοι (με προσφυγές στο ΣτΕ και αποφάσεις αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών που κανουν χρήση αυτών των προνομίων) γιατί είναι ένα μέτρο που επιβαρύνει περιβαλλοντικά από πολλές πλευρές τις πόλεις μας, κάτι που βλέπουμε και στο δήμο μας.

Ήδη υπάρχει θετική απόφαση του Ε' τμήματος του ΣτΕ, που το παρέπεμψε για τελική λύση στην ολομέλειά του.

Η δημοτική αρχή απέρριψε το ενδεχόμενο λήψης δραστικών μέτρων, ανάλογων με αυτά που έχουν πάρει άλλοι δήμοι, αλλά δέχτηκε να φέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ως δεύτερο θέμα θέσαμε τη διαφήμιση που είδαμε να γίνεται το τελευταίο διάστημα (διακινείται ακόμη και σχετικό email σε σχολεία του δήμου μας) από ιδιώτη, για τη διοργάνωση σχολικών εκδρομών στο Α' Στάδιο Αργυρούπολης.

Και ρωτήσαμε πως είναι δυνατόν ένας ιδιώτης να εκμεταλλεύεται οικονομικά μια δημοτική εγκατάσταση και μάλιστα τόσο ζωτικής σημασίας για τον αθλητισμό στις πόλεις μας.

Από τη μεριά της δημοτικής αρχής μας απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν το ζήτημα και θα το διερευνήσουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.